FC Emmen door NAC Breda uitgeschakeld in play-offs voor promotie.

emmen - nac

Het is alweer erop of eronder voor FC Emmen vanmiddag op De Oude Meerdijk. Na de 1-1 in Breda tegen NAC Breda valt nu de beslissing wie van de twee naar de finale gaat voor promotie/degradatie. Bij FC Emmen dacht men dat men na de 1-1 een goede uitgangspositie had maar net als Mike te Wierik voor de wedstrijd zei, we hebben nog niets. De tegenstander zal in de finale uitkomen uit de wedstrijd Excelsior – ADO Den Haag en die finales’ zullen gespeeld worden op dinsdag 28 mei en zondag 2 juni. FC Emmen trainer Alfons Arts begint met dezelfde elf als afgelopen dinsdag en Jean-Paul van Gastel de trainer van NAC Breda wijzigt zijn ploeg op één plaats.

Nadat al het confetti en slingers van het veld was geveegd mochten de gasten uit Breda de wedstrijd in gang zetten. De gasten uit Breda nemen vanaf het begin het heft in handen en krijgen in de vierde minuut een grote kans maar Aimé Omgba kopt de bal uit een corner van Dominik Janošek op de paal. Het is uitstel van executie want zeven minuten later komt NAC Breda op voorsprong als Jan van den Bergh op de middenveld een aanval onderschept en de bal lang speeltop spits Sigurd Haugen en die legt de bal met de borst terug op Aimé Omgba en die speelt direct terug op Sigurd Haugen en die haalt uit vanuit de draai en randje zestien en dat schot vliegt in de goal, 0-1. NAC Breda blijft daarna de aanval zoeken en krijgt in de veertiende minuut een hoekschop vanaf links en weer is het Domink Janošek die de bal neemt en die komt scherp voor en dan is het Jan van den Bergh die voor Mike te Wierik komt en de 0-2 binnenkopt. Wat een tegenslag voor de rood-witte. FC Emmen voetbal te onrustig en te slordig tot dan toe. Toch krijgen ze een mogelijkheid als een vrije trap vanaf rechts slecht beoordeeld wordt door keeper Pepijn van de Merbel want hij wil de bal vangen op een meter of vijftien van de goal maar laat de bal los en Desly Ubbink kan dan de bal proberen in het lege doel te werken maar schiet de bal ver over. Typerend voor het spel van de thuisploeg tot dan toe.

Twee minuten voor de vijfenveertigste minuut een onbegrijpelijke beslissing van de VAR als Dominik Janošek zijn voet precies op de voet/enkel zet van Mike te Wierik nadat de NAC speler te laat was in een duel maar de VAR doet er niks mee. Dit was 100% een rode kaart voor de NAC speler. Dat scheidsrechter Rob Dieperink het niet zag is tot daar aan toe maar hier had de VAR in moeten grijpen en de gele kaart die Dominik Janošek kreeg om had moeten zetten in een rode kaart. Drie minuten extra tijd komen er dan bij en daarin gebeurt niets meer en gaat NAC Breda verdiend met een 0-2 voorsprong naar de kleedkamer.

FC Emmen trainer Alfons Arts wisselt dan twee keer in de rust en haalt beide buitenspelers eruit en brengt met Maarten Pouwels extra lengte in de ploeg. Ook Patrick Brouwer komt binnen de lijnen. Zal het spelen naar de fanatieke aanhang de thuisploeg helpen? Ze beginnen in ieder geval energiek en met goede moed aan de tweede helft. Tot de 57ste minuut want dan is het Roy Kuipers die vanaf buiten naar binnen trekt en als er geen druk op de bal wordt gezet haalt hij maar eens uit van een meter of vijfentwintig en die bal vliegt binnen en dan staat het maar zo 0-3. Nu wordt het karwei wel heel moeilijk voor FC Emmen maar de ploeg geeft niet op en probeert het wel. In de 65ste minuut maakt NAC Breda nog een goal maar die wordt terecht wegens buitenspel afgekeurd.

In de 70ste minuut is het Maarten Pouwels die het eens van net buiten de zestien probeert en goalie Pepijn van de Merbel heeft moeite met de bal en laat hem los maar kan hem in tweede instantie pakken voordat Joey Konigs gevaarlijk kan worden. In de 75ste minuut de grootste kans voor FC Emmen als Lucas Bernadou een prima voorzet geeft op Maarten Pouwels en die kopt op ene meter of vijf voor de goal de bal recht in de handen van de NAC goalie. Als je zulke kansen al mist dan gaat het echt niet lukken. Je merkt dat het geloof langzaam weg ebt bij de thuisploeg en dat is logisch met deze stand en ook op de bank zie je berusting bij de Emmenaren. Alfons Arts gunde in de 87ste minuut nog Gijs Bolk zijn debuut in het betaald voetbal want hij liet hem invallen voor Jeff Hardeveld.

Dat was het laatste van de wedstrijd en is het seizoen voor FC Emmen klaar en gaat NAC Breda, verdiend, naar de finale van de play-off. Alle respect gaat bij FC Emmen uit naar Alfons Arts en Michel van Oostrum die instapten toen de club het heel moeilijk had en met 5 winstpartijen en een twee keer een gelijkspel en nu dus de nederlaag prima werk hebben verricht, samen met Marc Hegeman. Als FC Emmen Alfons Arts nu geen baan geeft zal het wel heel krom zijn want wie had gedacht dat na het ontslag van Fred Grim de play-offs nog behaald zou worden?

FC Emmen: Eric Oelschlägel, Mike te Wierik, Dennis Vos, Julius Dirksen, Jeff Hardeveld (Gijs Bolk), Lucas Bernadou (Jorrit Smeets), Maikel Kieftenbeld, Bradly van Hoeven (Patrick Brouwer), Vicente Besuijen, Desley Ubbink (Maarten Pouwels), Piotr Parzyszek (Joey Konings)

NAC Breda: Pepijn van de Merbel, Boyd Lucassen, Cuco Martina, Jan van den Bergh, Boy Kemper (Manel Royo), Fredrik Oldrup Jensen (Matthew Garbett), Casper Staring, Roy Kuijpers (Martin Koscelnik), Aimé Omgba, Dominik Janošek, Sigurd Haugen ( Elias Már Omarsson)

Scheidsrechter: Rob Dieperink

Gele kaart(en) FC Emmen: Bradly van Hoeven

Gele kaart(en) NAC Breda: Boy Kemper, Dominik Janošek