FC Emmen door naar finale play-offs

Vanavond op De Oude Meerdijk de return in de play-off wedstrijd van FC Emmen tegen NAC Breda. De Emmenaren hadden een 2-1 voorsprong mee terug genomen uit Breda en waren de favoriet voor de ze wedstrijd. Die favorieten rol maakten ze waar want er werd met 2-0 gewonnen.

NAC kon in de eerste helft goed mee met de ploeg van Dick Lukkien en kreeg de nodige kansen, maar de ploegen gingen met de brilstand aan de thee.

In het tweede bedrijf kwam Emmen sterker uit de kleedkamer en dat werd ook op het scorebord zichtbaar. Richairo Zivkovic kreeg na ruim een uur spelen de kans om te schieten en deed dat met verve: de bal viel hard via de linkerkruising binnen in het doel, echt een weergaloze spits die dit seizoen veel te weinig heeft gescoord.

Emmen was na de openingstreffer los en kreeg meerdere kansen om de voorsprong te verdubbelen. De grootste kans was een afstandsschot van Ahmed El Messaoudi, die op de paal uiteenspatte. Ook Ole Romeny raakte de paal nog in de blessuretijd, maar de speler van Emmen stond buitenspel. De voorsprong van Emmen kwam niet meer in gevaar, integendeel: Jassin Assehnoun schoot in de slotseconde heerlijk binnen na een typische Assehnoun actie. Van buiten naar binnen komen en de verre hoek zoeken.

Emmen staat op 6 en 11 juni tegenover Almere City in de finale, dat eerder op zaterdag van VVV-Venlo won.

Trainer Dick Lukkien is opgelucht dat de halve finale in de play-offs winnend werd afgesloten tegen NAC Breda. NAC Breda dat zoals al vermeld in het eerste bedrijf prima mee kon komen met FC Emmen en ze maakten het de thuisploeg bij tijd en wijlen erg moeilijk. Lukkien geeft toe dat het eerste bedrijf zomaar anders had kunnen verlopen. "Dat had een goal kunnen zijn. We kwamen met de schrik vrij", stelt Lukkien over de grote kans van Ezechiel Banzuzi tegenover ESPN. "En dan moet je maar afwachten hoe onze ploeg gaat reageren. We willen altijd onze ideeën uitvoeren, maar vandaag gingen er onvoorstelbaar veel dingen mis."

In de tweede heft liep het beter bij FC Emmen en scoorde het twee prachtige doelpunten. "We kwamen er best oké uit. De goal was bevrijdend, toen gingen we echt voetballen. Een kantelpunt? Voor mijn gevoel wel. Uiteindelijk was het ook wel verdiend en hadden we nog vaker moeten scoren." zei Lukkien.
De trainer hoopt alvast een klein voordeel te hebben ten opzichte van de tegenstander. "De eerste voorsprong is genomen, want wij hebben geen verlenging hoeven spelen. Maar finales zijn alleen mooi als je ze ook gaat winnen."