FC Emmen doet goede zaken in Heerenveen

FC Emmen heeft hele goede zaken gedaan in de strijd om handhaving in de eredivisie door in Heerenveen te winnen met 2-3. Eén zwaluw maakt nog geen zomer uiteraard maar deze overwinning geeft vertrouwen. Ole Romey was de grote man bij FC Emmen met drie treffers.

In het begin leek het er niet op dat het zo zou gaan want FC Emmen werd bijna overlopen door SC Heerenveen en kwam nauwelijks aan aanvallen toe. Kansen voor Anas Tahiri, Sydney van Hooijdonk en Pelle van Amersfoort werden door de Friezen niet benut en Mickey van der Hart stond ook een paar prima op zijn post. Halverwege de eerste helft was het dan raak en dat was gezien het wedstrijdverloop dik verdiend. Een aanval via de rechterkant via Milan van Ewijk en Simon Olsson werd door de laatste voorgegeven waar Sydney van Hoijdonk de bal achter Mickey van der Hart schoot.

Pas in het laatste kwartier van de eerste helft kon FC Emmen iets betekenen in de wedstrijd want de druk van de Friezen nam af. SC Heerenveen goalie Xavier Mous kreeg eindelijk iets te doen en moest ingrijpen bij inzetten van Mark Diemers en Richairo Zivković.

Na rust een ander FC Emmen want men toonde meer lef en durf om te voetballen en in de 47ste minuut was men al succesvol als Ole Romeny van dichtbij de gelijkmaker binnen kan tikken, 1-1. FC Emmen pakte het initiatief in de wedstrijd maar in de 57ste minuut was het Mike te Wierik die iets te opzichtig zijn tegenstander vast hield in de zestien meter en dat leverde de thuisploeg een strasfchop op die feillos door Sydney van Hooijdink werd binnen geschoten, 2-1.

FC Emmen ging niet bij de pakken zitten na deze domper en nam het initiatief weer en drukten de Friezen terug. Een extra spits voor een verdediger werd door Dick Lukkien gebracht en dat werkte prima. Nadat eerst voor de thuisploeg Osame Sahraoui een bijna een niet te missen kans naast schoot was het FC Emmen dat in de 75ste minuut heel fortuinlijk op 2-2 kwam als Pawel Bochniewicz uit wil verdedigen in de zestien maar de bal tegen Ole Romeny aanschiet en de bal caramboleert achter Xavier Mous in de goal. Ole Romeny scoort maar weet niet hoe.

In het laatste kwartier ontstonden er nog kansen voor beide ploegen. Zo ging een voorzet van Oussama Darfalou vlak voor het doel langs zonder dat iemand de bal binnentikte, waarna Mickey van der Hart opgelucht kon ademhalen als niemand een voorzet van Sydney van Hooijdonk kan binnenwerken. Als eigenlijk iedereen al denkt dat het bij deze puntendeling zou blijven is het in de 92ste minuut toch FC Emmen dat de drie punten mee terug neemt. Een voorzet van invaller Jassin Assehnoun beland bij de tweede paal waar Ole Romey geheel vrijstaat en zijn hoofd maar tegen de bal hoeft te zetten en de bal valt binnen, 2-3.

Zo gaan de punten toch mee terug naar FC Emmen en heeft de ploeg van Dick Lukkien de zestiende plaats overgedragen aan Excelsior.

sc Heerenveen – FC Emmen: 2-3
21. Sydney van Hooijdonk 1-0
47. Ole Romeny 1-1
59. Sydney van Hooijdonk 2-1 (pen.)
75. Ole Romeny 2-2
90+2. Ole Romeny 2-3

sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Van Ottele, Bochniewicz, Köhlert (90+3. Kaib); Tahiri, Haye, Olsson (79. Nunnely); Van Amersfoort (87. Halilovic), Van Hooijdonk, Sahraoui (90+3. Timossi Andersson).

FC Emmen: Van der Hart; Te Wierik, Araujo, Dirksen (69. Darfalou), Burnet; Veendorp, El Messaoudi (89. Assehnoun); Romeny, Antonisse (83. Bernadou); Diemers, Živković (89. Bouchouari).