FC Emmen degradeert weer uit de eredivisie

emmen

Wie speelt het volgende seizoen in de eredivisie FC Emmen of Almere City? Dat zal vandaag op De Oude Meerdijk beslist worden. Het voordeel ligt uiteraard bij de ploeg van Alex Pastoor maar FC Emmen thuis is heel moeilijk te verslaan dus het zal interessant worden. Iedereen, behalve iedereen van Almere City, gunt scheidend FC Emmen trainer Dick Lukkien geen degradatie en of dat gebeurt zal iedereen zondagavond weten.

FC Emmen nam direct vanaf het begin het initiatief, zoals je mocht verwachten, maar tot echte grote kansen komen beide ploegen niet in het eerste gedeelte van de eerste helft. In de 17e minuut een voorzet van Mark Diemers waarbij Richairo Živković net een teenlengte tekort komt is het grootste gevaar van de thuisploeg. Almere City creeret helemaal niets, een schot van Lance Duijvenstijn die ver over gaat is het enige tot dan toe. 80% Balbezit van FC Emmen maar geen kansen zegt veel. Het tempo wordt ook trager en trager en dat is misschien ook wel logisch met deze temperaturen. Na een minuut of twintig kruipt Almere City wat meer uit de schulp maar ook zij komen niet tot grote kansen.

In de 40ste minuut is het dan bijna raak na een individuele actie van Jeremy Anthonisse die naar binnenkomt vanaf de linkerkant en verschrikkelijk hard uithaalt en de bal spat op de paal uit elkaar.

Vijf minuten komen er dan extra bij en daarin gebeurt niets en gaan beide ploegen met de brilstand naar de kleedkamer. De door FC Emmen beloofde storm is nog maar een klein windje.

Het eerste gevaar n de tweede helft komt van de kant van de bezoekers als Anthony Limbombe uithaalt maar Mickey van der Hart kan redden.

In minuut 51 is het uitvak in extase want Thomas Poll geeft een lange pass op Anthony Limbombe en die geeft de bal voor op Rajiv van la Parra en die tikt de 0-1 binnen. Twee minuten later is het echt over en uit als Almere City een vrije

trap krijgt die Anthony Limbombe in de muur schiet maar de bal valt voor de voeten van Jorrit Smeets en die haalt uit en via de binnenkant van de paal vliegt de bal binnen en staat het 0-2.

In minuut 58 brengt FC Emmen de spanning iets terug. Ole Romeny kan vrij intikken maar Nordin Bakker redt en vanuit de rebound is het Jari Vlak die de 1-2 binnen schiet. Inmiddels is Miguel Araujo naar voren gegaan om als tweede spits te gaan fungeren naast Richairo Živković. In de 67ste minuut een kans voor Ole Romeny als hij vanuit de draai in de 16 meter naast schiet. In de 79ste minuut een schitterende lange bal van Mark Diemers op Jassin Assehnoun die vrij achter de defensie komt en de bal breed legt maar daar is geen Emmenaar te vinden. Zo blijft Almere City nog eenvoudig op de been. In de 85ste minuut komt er meer hoop bij de FC Emmen fans als scheidsrechter Allard Lindhout een strafschop geeft omdat Thomas Poll Ole Romeny vast zou hebben gehouden in de 16 meter. De VAR roept de scheidsrechter naar de kant want Ole Romeny beging de eerste overtreding door Thomas Poll vast te houden en in het gezicht te slaan. Terechte ingreep van VAR Pol van Boekel.

Acht minuten extra tijd komen er dan bij en daarin zal de ploeg van Dick Lukkien dus minimaal drie keer moeten scoren om een verlenging af te dwingen. In de vijfde minuut van de extra tijd krijgt Lance Duijvenstijn nog een kans na een pass van Jeredy Hilterman en kan alleen op Mickey van der Hart af maar net als hij schiet krijgt Jassin Assehnoun er nog een voetje tegen en gaat de bal naast.

Daar blijft het dan bij en zo wint Almere City beide wedstrijden voor promotie en degradatie en is het gepromoveerd naar de eredivisie. Voor de derde keer in successie flikt Alex Pastoor dit. Voor Dick Lukkien zal dit heel pijnlijk zijn om afscheid te nemen van FC Emmen met degradatie. Na FC Groningen en SC Cambuur degradeert nu de derde noordelijke club uit de eredivisie.

FC Emmen: Mickey van der Hart, Mike te Wierik, Miguel Araujo, Jeroen Veldmate (Lucas Bernadou), Lorenzo Burnet (Ben Scholte), Jari Vlak, Ahmed el Messaoudi (Mohamed Bouchouari), Ole Romeny, Mark Diemers, Jeremy Anhonisse (Jassin Assehnoun), Richairo Živković.

Almere City: Nordin Bakker, Hamdi Akujobi, Joey Jacobs (Thomas Poll) Damian van Bruggen, Theo Barbet, Jorrit Smeets (Marcelencio Esajas), Álvaro Peña (Jochem Ritmeester van de Kamp), Anthony Limbombe (Jeredy Hilterman), Pascu (Danny Post), Lance Duijvenstijn, Rajiv van la Parra

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Gele kaart(en) FC Emmen; Jari Vlak, Richairo Živković, Mark Diemers, Mike te Wierik

Gele kaart(en) Almere City: Joey Jacobs, Marcelencio Esajas