FC Emmen blij met punt in Doetinchem

In een kolkende De Vijverberg hebben we vrijdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Na een spannende pot met kansen over en weer werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

Eerste mogelijkheden voor De Graafschap
Waar beide ploegen in de beginfase vooral aftastten en slechts tot spaarzame kansen kwamen, waren de voornaamste mogelijkheden voor de thuisploeg. Zo kopte Jeffry Fortes net naast de goal van Michael Brouwer en voorkwamen Keziah Veendorp en Jeroen Veldmate samen dat Giovanni Korte alleen op Drents doel af kon.

Thuisploeg na een kwartier op voorsprong
Na een kwartier kwam De Graafschap op voorsprong. Korte gaf voor vanaf links, waarna Joey Konings de bal bij de tweede paal kon inkoppen. Even later zorgde Michael Brouwer er met een uitstekende redding voor dat Korte de marge niet nog groter maakte.

Mendes maakt gelijk en scoort in zesde wedstrijd op rij
In de fase daarna speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Reda Kharchouch en Jasin Assehnoun waren echter dichtbij de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk alsnog in de blessuretijd van de eerste helft. Jari Vlak zette Rui Mendes met een uitstekende steekpass vrij voor keeper Hidde Jurjus, waarna de Portugees koelbloedig afrondde. Zo scoorde Mendes in zijn zesde wedstrijd op rij en bewees hij zijn ploeg daarmee een hele goede dienst.

Korte had De Graafschap even daarna nog weer op voorsprong kunnen schieten, maar zijn inzet ging ruimschoots over. Zo stond het bij rust 1-1.

Kleine kansjes over en weer in de tweede helft
Mitch Apau bleef in de kleedkamer achter. Miguel Araujo, die vanmiddag pas landde op Schiphol, kwam erin, waardoor een goed spelende Veendorp naar de rechterkant schoof. Ondanks de druk die De Graafschap met name in de hoeken probeerde uit te voeren, speelde FC Emmen zich er goed onderuit.

Ook in de tweede helft was het wachten op wapenfeiten. Korte was dichtbij, net als Veldmate met een poeier van afstand. In de rebound schoot Ole Romeny net voorlangs. Rond de zeventigste minuut dook Camiel Neghli op voor Brouwer, nadat Araujo de bal over de achterlijn leek te kijken. De bal bleef echter hangen, maar Neghli mikte net over het doel.

Assehnoun nog dicht bij 1-2
In de slotfase was Assehnoun nog dichtbij de 1-2 nadat Mendes een goede dribbel inzette. Voor De Graafschap kopte Opoku op doel en haalde Burnet de bal vervolgens van de doellijn. Datzelfde deed Jurjus aan de andere kant toen Jari Vlak het nog maar eens probeerde met een schot in de korte hoek.

Meer doelpunten bleven uit en dus was de ruststand ook de eindstand. Zo nam de ploeg van trainer Dick Lukkien een punt mee uit Doetinchem en werd de koppositie, omdat de directe concurrentie verloor, toch verstevigd. Volgende week vrijdag gaan we in eigen huis weer op jacht naar een driepunter. Dan is Jong AZ de tegenstander!

De Graafschap – FC Emmen: 1-1
15. Konings 1-0
45+1. Mendes 1-1

FC Emmen: Brouwer; Apau (46. Araujo), Veendorp, Veldmate, Burnet; Vlak, El Azzouzi; Mendes, Romeny, Assehnoun; Kharchouch (69. Van Kaam).

De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Fortes; Schuurman, Neghli (80. Verbeek); Kaandorp, Brittijn (64. Opoku), Korte (69. Lieftink); Konings (64. Hendriks).

Verslag: FC Emmen