FC Emmen bindt ook Telstar aan de zegekar

Voor de 34ste keer staan FC Emmen en Telstar tegenover elkaar en van de voorgaande 33 keer wonnen de Emmenaren er 14 van. Bij FC Emmen ontbrak vandaag Miguel Araujo die wegens interlandverplichtingen afwezig was. Bij Telstar zien we oud Emmenaar Randy Wolters in de basis. Bij FC Emmen lijkt Lorenzo Buret in de warm up af te haken en gaat Jeff Hardeveld in zijn plaats de warm up vervolgen maar Lorenzo staat toch aan de aftrap.

De namen van beide elftallen:

Screenshot_20220327-205721_Twitter     Screenshot_20220327-205753_Twitter

Sam Dröge uit Groningen is vandaag de scheidsrechter op De Oude Meerdijk en om de klok van kwart voor 5 gaf hij het seizoen van aanvang wedstrijd en mag Reda Kharchouch de wedstrijd in gang zetten en moest FC Emmen eerst naar de fanatieke aanhang spelen.

Het eerste schot op doel kwam van Emmen kant als Rui Mendes de bal breed legt op Reda Kharchouch en die haalt uit maar het schot mist kracht.

Telstar probeerde mee te voetballen in de eerste 10 minuten maar daarna was het alleen maar veel tijdrekken wat de ploeg deed. Zoals enkele ingooien van o.a. Randy Wolters duurden heel erg lang en ook keeper Ronald Koeman ( zoon van) nam uitgebreid de tijd voor zijn doeltrappen

In de 16ee minuut een gele kaart voor Randy Wolters voor het neerleggen van Mitch Apau.

Even daarna een vrije trap van Jassis Assehnoun en een kopbal van Reda Kharchouch maar de bal kan in de 5 meter weg gewerkt worden.

In de 20e minuut wederom gevaar van van o.a. Jassin Assehnoun die naar binnen trekt en uithaalt maar de keeper red en in de rebound krijgt Ole Romeny een schietkans maar hij schiet voorlangs en dan kan Jassin Assehnoun nog eens schieten maar hij scoort ook niet.

Een minuut of vijf later stoomt Oussama el Azouzzi op en geeft een prima pass achter de defensie op Ole Romey maar de bal is niet te hard en zo kan de keeper redding brengen, wel ten koste van een blessure maar hij kan wel door.

Telstar volhard zich in het tijdrekken en langzaam aan doen na een spelhervatting en heeft dat is vooral voor het publiek ook vreselijk irritant en laten hun ongenoegen horen maar de scheidsrechter doet er niets aan.

In de 36ste minuut grijpt Keziah Veendorp in op het middenveld en onderbreekt daarmee een Telstar aanval en stoomt op en geeft dan een schitterende pass op Rui Mendes en die staat vrij voor Ronald Koeman en vind de lange hoek en dan staat het 1-0. Zo komt FC Emmen dik verdiend op voorsprong.

In de 45ste minuut een tegenslag voor FC Emmen als Telstar een corner krijgt en de bal via via komt bij Ozan Kökcü en die geeft de bal voor en kan Glynor Plet de bal via de grond binnen koppen, de eerste kans voor de gasten en het staat 1-1. Er komen dan 3 minuten extra tijd bij. Direct daarna een aanval van Telstar waar Michael Brouwer in moet grijpen na een goed schot van Rashaan Fernandes. Met de 1-1 stand gaan beide ploegen naar de kleedkamer.

Bij FC Emmen komt na rust Jeff Hardeveld binnen de lijnen voor Lorenzo Burnet die in de warm up al leek af te haken maar kan nu blijkbaar niet verder.

Direct na rust stelt FC Emmen weer orde op zaken als Rui Mendes doorgaat in de 16 meter en de bal goed terug legt op Jari Vlak en die denkt niet na maar schiet de 2-1 binnen.

FC Emmen draait de duimschroeven weer stevig aan na de voorsprong en zet Telstar vast op eigen helft. In de 56ste minuut een lans voor invaller Jeff Hardeveld na een voorzet van Reda Kharchouch haalt hij ineens uit maar zijn inzet gaat net voorlangs.

In de 60ste minuut gaat Telstar drie keer wisselen en verlaten Ozan Kökcü, Sven van Doorn en Randy Wolters het veld en komen Cas Dijkstra, Delvechio Blackson en Giovanni Ribeiro in de ploeg.

In de 73ste een schot van Rui Mendes die via een verdediger op de paal beland. FC Emmen blijft de ploeg die het vaakst de aanval zoekt maar tot echt grote kansen komen ze niet meer ook mede doordat de afstemming geregeld ontbreekt in de passing. Vooral de eindpass gaat te vaak mis.

In de 80ste minuut gaat Jassin Assehnoun eruit en komt Azzedine Toufiqui hem vervangen en even later gaat bij Telstar Yassine Zakir naar de kant en komt Gyliano van Velzen voor hem in de plaats en direct daarna komt Jay Kruiver voor Siebe Vandermeulen en ook Dick Lukkien gaat nog eens wisselen en brengt Peter van Ooijen voor Ole Romeny.

Er koen dan vier minuten extra tijd bij en daarin gebeurt niets zodat ook deze horde is overwonnen voor FC Emmen. De koppositie verstevigd vandaag en daarmee heb je het wel gezegd want het spel was niet goed.

Hierbij een fotoreportage van de wedstrijd en interviews met matchwinner Jari Vlak en trainer Dick Lukkien.