FC Emmen bindt Jong Ajax aan de zegekar

FC Emmen - Jong Ajax

In het speciale roze tenue speelde FC Emmen gisteravond de wedstrijd tegen de “jonkies” van Ajax. FC Emmen speelde in dit speciale tenue om aandacht te vragen voor zaadbalkanker en dat in samenwerking met hoofdsponsor Easy Toys. De gedragen en gesigneerde wedstrijdshirts worden geveild via MatchWornShirt.com. Het is bij wedstrijden tegen een Jong team altijd afwachten met welke spelers ze komen en als je naar de opstelling keek van Jiong Ajax dan zag je dat men niet met hun sterkte opstelling naar Emmen waren gekomen, dus lagen er kansen voor de thuisploeg?

FC Emmen begon stroef aan de wedstrijd en de eerste kansen waren ook voor de gasten uit Amsterdam. Na een snelle uitbraak was het Eric Oelschlägel die in een één tegen één situatie Kayden Wolff te slim afwas en vanuit een hoekschop was het Skye Vink (de zoon van)  die op de lat kopte. De thuisploeg kwam maar niet aan voetballen toe en tien minuten voor rust kwam de ploeg dan ook op achterstand als Oualid Agougil van net buiten de zestien raak schiet, 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Trainer Fred Grim was duidelijk niet tevreden over deze eerste helft want hij wisselde maar liefste drie keer in de rust. Desley Ubbink, Maarten Pouwels en Michael Heylen kwamen in de ploeg voor Maikel Kieftenbeld, Vicente Besuijen en Robin Schouten. Binnen tien minuten hadden deze wissels succes want Joey Konings zocht de lange Maarten Pouwels en die kopte de bal terug op Desley Ubbink en die schoot de 1-1 binnen.
Vier minuten later was het alweer raak als Lucas Bernadou met een mooie volley de 2-1 binnenknalt.  Lang bleef die voorsprong niet op het scorebord staan. Amper drie minuten later scoorde Oualid Agougil zijn tweede treffer van de avond – en opnieuw van buiten de zestien.

Toen dacht Jorrit Smeets: “Dat kan ik ook.” Middenop de helft van Jong Ajax ontving hij de bal vanaf de rechterkant, hij dribbelde wat naar voren en haalde verwoestend uit in de verre kruising. Een wonderschoon doelpunt op De Oude Meerdijk waarmee hij de Drentse ploeg weer op voorsprong zette, 3-2.
FC Emmen ging op zoek naar meer en dat kreeg het. Joey Konings werd aangespeeld en gaf een voorzet op de langste man op het veld Maarten Pouwels en die knikte de 4-2 binnen. Daar bleef het dan bij en pakte FC Emmen weer drie belangrijke punten in de strijd om play-off plaatsen.
De volgende wedstrijd is maandag a.s. als FC Groningen op bezoek komt op De Oude Meerdijk.

FC Emmen: Eric Oelschlägel; Robin Schouten (Michael Heylen), Mike te Wierik, Julius Dirksen, Lorenzo Burnet (Jeff Hardeveld); Maikel Kieftenbeld (Desley Ubbink); Lucas Bernadou; Vicente Besuijen (Maarten Pouwels), Jorrit Smeets (Dennis Vos), Bradly van Hoeven; Joey Konings.

Jong Ajax: Charlie Setford; Gerald Alders, Julian Brandes, Nick Verschuren, ArJany Martha; Oualid Agougil, Rida Chahid (Nassef Chourak); Jaydon Banel (Rico Speksnijder), Olaf Gorter (Yoram Boerhout), Kayden Wolff (Amourricho van Axel Dongen); Skye Vink (David Kalokoh).

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim

Gele kaart(en) FC Emmen: Dennis Vos

Gele kaart(en) Jong Ajax: Oualid Agougil