FC Emmen begint voorbereiding met winst

Op een zon overgoten en heet Sportpark De Veenschappen in Erica is FC Emmen de voorbereiding gestart met een overwinning op kersverse tweedeklasser SC Erica. Na ruim 90 minuten stond er 1-5 op het scorebord.

Na acht minuten leek de openingstreffer al te vallen. Mike te Wierik schampte een voorzet van Floris Quaedvlieg het doel in, maar de vlag was omhoog wegens buitenspel. Nadat de doelman van Erica nog net kon voorkomen dat Chardi Landu de 0-1 maakte na een voorzet van Quaedvlieg, was het na een half uur spelen toch raak. Milan Bikhan ging naar de grond in de zestien en de scheidsrechter wees naar de stip. Jari Vlak schoot de strafschop vervolgens hard en precies raak: 0-1. Op slag van rust scoorde Bikhan zelf de 0-2 met een goed schot, nadat hij kort daarvoor nog op de keeper stuitte bij een open kans. SC Erica probeerde vooral gevaarlijk te worden via de fysiek sterke nummer negen en de pijlsnelle nummer zeven, maar Eric Oelschlägel hoefde zich niet erg in te spannen.

Na rust stuurde trainer Fred Grim een compleet nieuw elftal het veld in, met op Michaël Heylen en Kyan van Dorp na louter spelers uit de jeugdopleiding. De jonge spelers wilden zich graag bewijzen en maakten een gretige indruk. Kyron van der Kaap was al snel dichtbij een treffer, maar hij schoot hard naast. De 0-3 viel even later toch, toen een verdediger van Erica de bal in eigen doel werkte. Vervolgens probeerden Jasper Huijzer en George Younan het nog vanaf randje zestien, maar hun schoten gingen voorlangs. Een kwartier voor tijd raakte Younan uit een voorzet van Maurilio De Lannoy ook nog de lat. Ook Elijah Mansaray raakte nog het aluminium na een korte combinatie met Huijzer.

In de slotfase vielen toch nog doelpunten. Nadat Aaron Misehouy een rebound benutte na een schot van Van der Kaap (0-4), was ook de thuisploeg trefzeker. De nummer tien kwam oog in oog met Kyan van Dorp en schoof de bal laag binnen om de eer van Erica te redden. Het slotakkoord was echter voor de Emmenaren; na een mooie aanval tekende Van der Kaap voor de 1-5.

Na het laatste fluitsignaal stormden de aanwezige toeschouwers, voornamelijk kinderen, het veld op om handtekeningen en foto’s te scoren. Dinsdag staat de volgende oefenwedstrijd gepland, dan gaan we op bezoek bij vv Annen.

90+1. Kyron van der Kaap 1-5

FC Emmen eerste helft: Oelschlägel; Van Beijnen, Te Wierik, Dirksen, Vos; Vlak, Bernadou, Bikhan; Quaedvlieg, Scholte, Landu.

FC Emmen tweede helft: Van Dorp; De Lannoy, Funke, Heylen, Mansaray; Strik, Misehouy, Roufs; Younan, Van der Kaap, Huijzer.