FC Emmen begint het seizoen met een nederlaag in Eindhoven

De terugkeer van FC Emmen in de eredivisie start in Eindhoven. De ploeg van Dick Lukkien krijgt het direct zwaar voor de kiezen want kampioenskandidaat PSV is in het Phillips Stadion de tegenstander. Is FC Emmen er klaar voor? Dat zullen we zien.

20220806_194404

De opstellingen:

Screenshot_20220806-185852_Twitter Screenshot_20220806-190134_Twitter

Om klokslag 20.00 uur gaf scheidsrechter Martin van den Kerkhof het sein dat Richairo Zivković de wedstrijd in gang mocht zetten.

Het eerste schot op doel in de wedstrijd is van Emmen kant als Keziah Veendorp opstoomt over de as van het veld en Ole Romeny vindt en die schiet de bal net voorlangs. FC Emmen heeft in de eerste tien minuten het meeste balbezit en verstoppen zich niet en in de 9e minuut is het Lucas Bernadou die op links doorkomt en de bal voor wil geven op Richairo Zivković maar de bal komt net achter de spits. In de 15e minuut iets van gevaar van Eindhovense kant als Cody Gakpo er op links vandoor gaat en de bal laag voor geeft op Johan Bakayoko maar het is Jeff Hardeveld die de bal net raakt en daarom kan de PSV buitenspeler niet gevaarlijk worden. In de 18e minuut is het dezelfde Johan Bakayoko die de ban breekt voor PSV als Lucas Bernadou na een FC Emmen corner de bal verliest en Xavi Simons er vandoor gaat en Johan Bakayoko vindt die geheel vrijstaat en de bal onder Eric Oelschlägel doorschiet, 1-0. Een typische PSV goal, uit een snelle counter scoren.

In de 25ste minuut krijgt Keziah Veendorp een gele kaart na een tackle op Cody Gakpo.  PSV krijgt dan een vrije trap en die neemt Phillip Max en wat er dan gebeurt is heel knullig maar het staat 2-0. De bal komt bij de 2e paal waar Jari Vlak de bal raakt en komt bal via Jeff Hardeveld en Eric Oelschlägel bijna over de lijn en Michael Kieftenbeld is het dan die de bal met zijn linkerbeen weg wil werken en de bal tegen zijn eigen rechterbeen aanschiet en zo caramboleert de bal binnen, 2-0. Zo helpt FC Emmen de Eindhovenaren in het zadel met beide goals.

Screenshot_20220806-220457_Instagram

In de 35ste minuut scoort PSV bijna weer als Johan Bakayoko op rechts voorbij Jeff Hardeveld snelt en de bal voorgeeft waar Xavi Simons bij de 2e paal de bal net niet goed raakt en Eric Oelschlägel de bal kan pakken. Na een goed begin van de Drenten is het nu PSV dat het heft in handen heeft in de wedstrijd en in de 38ste minuut is het Armando Obispo die Rui Mendes de bal afpakt en de bal diep geeft op Cody Gakpo en die schiet in de korte hoek de 3-0 binnen. Daar zag Eric Oelschlägel er niet echt goed uit want zo’n bal in de korte hoek moet voor de keeper zijn. Twee minuten voor rust bijt FC Emmen weer van zich af als Richairo Zivković de bal in de 16 breed legt op Ole Romeny maar die kan net niet goed afwerken omdat de bal half achter hem komt en kan keeper Walter Benitez de bal oprapen. Dat was het laatste van de eerste helft en gaat FC Emmen met een 3-0 achterstand de kleedkamer in.

PSV gaat in de rust wisselen en brengt Richard Ledezma en Fredrik Oppegard en blijven Joey Veerman en Phillip Max achter in de kleedkamer. Direct na rust weer een kans voor PSV als Ki-Jana Hoever opstoomt op rechts en de bal voorgeeft waar Xavi Simons in komt en die werkt de bal net over.

In de 54ste minuut is het weer raak als Luuk de Jong op het middenveld de bal diep geeft naar de linkerkant op de geheel vrijstaande Cody Gakpo en die legt de bal in de verre hoek, 4-0. Hoe kan een Cody Gakpo zo vrij staan?

In de 59ste minuut weer twee wissels aan Eindhovense kant en komen Ismael Saibari en André Ramalho voor Cody Gakpo en Armando Obispo. Direct daarna een aanval van FC Emmen als Rui Mendes het 16 meter gebied in kan en te besluiteloos is maar de aanval gaat verder als PSV de bal niet goed weg werkt en de bal via Lucas Bernadou komt bij Ole Romeny en die schiet de bal in de verre hoek vanuit de draai, 4-1. Direct daarna haalt FC Emmen trainer Dick Lukkien spits Richairo Zivković naar de kant en brengt hij Jassin Assehnoun. In de 71ste minuut scoort FC Emmen bijna weer als PSV voorin balverlies leidt en FC Emmen een snelle counter opzet en de bal komt bij Ole Romeny en die probeert de bal in de hoek te krullen maar met de vingertoppen kan Walter Benitez de bal tot corner tikken. In de 76ste minuut staat het bijna 4-2 zelfs als een schot van Rui Mendes door Jeroen Veldmate bijna nog doeltreffend wordt afgerond maar helaas gaat de bal net naast. Direct daarna een nieuw gezicht bij FC Emmen binnen de lijnen als Fernando Pacheco in de ploeg komt voor Lucas Bernadou.

In de 84ste minuut weer een aanval van PSV als Ki-Jana Hoever op rechts doorkomt en de bal strak voorgeeft op Luuk de Jong en die moet eigenlijk scoren maar het is Miguel Araujo die met een perfecte sliding de bal net voor de voeten van de Jong weg kan tikken.

Azzeddine Toufiqui komt bij FC Emmen dan voor Ole Romey in de 86ste minuut. Er komen dan twee minuten extra tijd bij en bij PSV komt dan nog Savio voor Luuk de Jong, die we niet gezien hebben deze wedstrijd. In de laatste seconden mag dezelfde Savio nog een actie maken maar die actie mislukt en hij land vol op de knie van Michael Kieftenbeld die daar vel last van heeft en nadat scheidsrechter van den Kerkhof affluit hij nog behandeld wordt op het veld. Hoep dan het meevalt. De nederlaag niet want FC Emmen verliest dus met 4-1.