FC Emmen begint 2022 met een prima overwinning in Den Bosch

FC Emmen begint 2022 met een uitwedstrijd in Den Bosch tegen de plaatselijke FC Den Bosch. FC Emmen behaalde in het verleden weinig succes in Den Bosch want het won maar 3 wedstrijden van de 25 die beide ploegen tegen elkaar speelden. Tijd dus om de 4e overwinning mee te nemen vandaag en ook om bovenin mee te blijven doen natuurlijk. FC Emmen dat met een paar corona besmettingen zit en zo zijn Jeredy Hilterman en Mitch Apau niet mee gereisd naar Brabant. Ook verzorger Jan Haak blijft met een besmetting achter in Emmen en door blessures zijn Peet Beijen en Lentini Caciano afwezig.

Opstelling FC Den Bosch:

Wouter van der Steen

Rik Mulders, Jordy van der Winden, Teun van Grunsven, Stan Maas

Rijan Leijten, Steven van der Heijden, Souffian Ahannach, Kevin Felida

Jizz Hornkamp, Preben Stiers

Bank: Konrad Sikking, Linus Zimmer, Sebastiaan van Bakel, Nick de Groot, Mohamed Berte, Sven Roos, Victor van den Bogert.

Opstelling FC Emmen:

Michael Brouwer

Keziah Veendorp, Miguel Araugo, Jeroen Veldmate, Lorenzo Burnet

Jari Vlak, Oussama el Azouzzi, Peter van Ooijen

Rui Mendes, Reda Kharchouch, Jassin Assehnoun

Bank: Indy Groothuizen, Kyan van Dorp, Arnaud Luzayadio, Leonel Miguel, Jeff Hardeveld, Joel van Kaam, Jan-Willem Haffrogge, Teun Bijleveld, Lukas Bernadou, Ben Scholte, Arnaud Toufiqui, Kian Slor.

Ingmar Oostrom was de scheidsrechter en onder barre weersomstandigheden mocht FC Emmen om kwart voor 7 de wedstrijd in gang gezet.

In minuut 11 een dreigend moment van de thuisploeg als Teun van Grunsven een lange bal speelt op Stan Maas aan de linkerkant en hij kapt Keziah Veendorp uit en schiet maar het schot gaat naast. Direct daarna probeert Lorenzo Burnet te schieten met zijn verkeerde rechterbeen maar zijn schotje gaat voorlangs.

Zoals Dick Lukkien het van te voren al had voorspeld kwam echt uit want FC Den Bosch zette heel hoog druk op de Emmer defensie en soms konden ze daar moeilijk onderuit voetballen.

In de 27ste minuut eindelijk eens wat actie en een serieuze doelpoging op een schot vanaf links van Jassin Assehnoun maar zijn schot wordt tot corner verwerkt en vanuit die corner komt de bal iets later voor de voeten van Jari Vlak en die haalt uit maar zijn schot wordt geblokt en dan komt de bal voor de voeten van Keziah Veendorp en die haalt ineens uit van een meter of 18 en de bal vliegt in de hoek en via de binnenkant van de paal gaat de bal binnen en zo staan de gasten uit Emmen voor, 0-1 Wel een verdiende voorsprong want FC Emmen heeft het meeste balbezit en willen het meeste aanvallen.

In minuut 33 is het Jassin Asshnoun zoals men hem kent van buiten naar binnen trekt en dan bijna recht voor de goal uithaalt en Wouter van der Steen kan de bal keren maar niet goed maar in de rebound is het Reda Kharchouch die de bal overschiet. Dit had de 0-2  moeten zijn.

In minuut 39 is wederom Jassin Assehnoun die voor gevaar zorgt als hij een lange bal krijgt van Muguel Araujo en weer zijn man uitspeelt en dan probeert de bal in de verre hoek te plaatsten maar de bal gaat net voorlangs. FC Emmen is nu duidelijk de veel betere ploeg.

In de blessuretijd nog 2 schietkansen voor eerst Peter van Ooijen en dan nog voor Rui Mendes vanuit de 16 maar beide keren wordt het schot geblokt. Peter van Ooijen mag dan nog een vrije bal nemen vanaf een meter of 20 die hij prima naar de hoek stuurt maar de credits gaan naar Wouter van der Steen die de bal uit de hoek tikt. Dat was het laatste van de eerste helft en zo gaat FC Emmen dik verdiend met een 0-1 voorsprong naar de kleedkamer.

Bij FC Den Bosch komt na rust Sebastiaan van Bakel in het team voor Preben Stiers en FC Emmen begint ongewijzigd aan het tweede bedrijf.

FC Den Bosch begint scherper aan de 2e helft als FC Emmen. De thuisploeg zet FC Emmen vol onder druk en FC Emmen moet zich herpakken. In de 53ste minuut moet Michael Brouwer redding brengen op een goed afstandschot van Jordy van der Winden.

In de 55e minuut een akelig moment als Jassin Assehnoun en Teun van Grunsven met de hoofden tegen elkaar klappen en de speler van FC De Bosch moet gewisseld worden want hij heeft een heel bloedende neus.Victor van den Bogert komt voor de onfortuinlijke Teun van Grunsven. Jassin Assehnoun is er beter vanaf gekomen.

In de 61ste minuut lijkt FC Emmen de voorsprong te verdubbelen als Rui Mendes via de kluts, na een schot van Peter van Ooijen in de 16, mee kan nemen en de bak binnen schieten maar scheidsrechter Oostrom keurt de goal af want Rui Mendes zou hands gemaakt hebben toen hij de bal mee nam. Erg onduidelijk maar op tv beelden was het niet te zien. Het blijft dus 0-1.

Als FC Emmen deze voorsprong over de streep trekt dan zou het de 21ste keer zijn in de KKD dat FC Emmen niet verliest nadat het de openingsgoal heeft gemaakt.

In de 66ste minuut een kans voor Rui Mendes als hij de 16 binnen dribbelt alleen het schot is te zwak.

In de 69ste minuut wisselt Dick Lukkien en brengt Lukas Bernadou in de ploeg voor Jari Vlak, In de 75ste minuut een prima pass van Keziah Veendorp op Rui Mendes aan de rechterkant en hij schiet vanuit een moeilijke hoek maar hij had de bal beter breed kunnen leggen want Reda Kharchouch liep mee en had veel vrijheid.

In de 81ste minuut komen Kian Slor en Teun Bijleveld bij FC Emmen voor Reda Kharchouch en Peter van Ooijen. Direct daarna een gevaarlijk moment voor de Emmer goal als de bal achter de defensie gespeeld wordt en Miguel Araujo de bal mist en daardoor Jizz Hornkamp de bal ook mist.

FC Den Bosch wisselt dan nog een keer en komt Mohamed Berte voor Stan Maas.

In de 86ste minuut is de wedstrijd dan beslist als Jassin Assehnoun aan de rechterkant aan de dribbel gaat en zich vrij speelt door zijn man de bal tussen de benen door te spelen en de bal terug legt op Kian Slor die geheel vrijstaand kan uithalen maar de bal nog een keer breed legt op Rui Mendes en die schiet de 0-2 binnen. Het lijkt erop dat Rui Mendes de bal niet eens goed raakt maar dat maakt niet uit, hij zit erin en dat telt.

Er komen dan 5 minuten extra tijd bij en het moet raar lopen wil FC Emmen de punten niet mee terug nemen want FC Den Bosch probeert het wel maar kan het gewoon niet. De Emmer defensie staat prima vanavond.

In de 94ste minuut moet Michael Brouwer nog even in actie komen op een schot van Souffian Ahannach en dat doet hij bekwaam. Dat was het laatste van de wedstrijd en zo neemt FC Emmen de drie punten verdiend mee uit Den Bosch en houd het weer de 0. Een prima zakelijke overwinning. Op naar volgende week vrijdag als Helmond Sport te gast is op de Oude Meerdijk en morgen kunnen ze kijken naar wat de concurrenten doen.