Fan van F.C. Emmen
Nieuws

En weer weet FC Emmen niet te winnen, nu niet op De Herdgang.

De laatste winstpartij voor FC Emmen was op 27 november van het vorig jaar toen in eigen huis Jong PSV met 1-0 werd verslagen en nu moesten de mannen van Fred Grim afreizen naar De Herdgang om het weer op te nemen tegen de talenten van PSV. De boys snakten echt naar een overwinning maar helaas kwam die er vanavond ook niet want na ruim 90 minuten stond er een ontluisterende 3-0 op het scorebord.

FC Emmen nam vanaf het begin het initiatief, zoals zo vaak, in de wedstrijd en kwamen niet of nauwelijks in de problemen. Halverwege de eerste helft viel toch de 1-0. Na balverlies voorin bij Emmen werd PSV-linksback Koen Jansen diep gestuurd en hij schoot van afstand hard raak in de kruising, een schitterende goal waarbij Jan Hoekstra volkomen kansloos was. Vijf minuten later moesten de Drenten nog een slok nemen uit de gifbeker. Tygo Land kwam op het middenveld aan de bal en dribbelde richting het Emmer doel en hij werd geen strobreed in de weg gelegd door de Emmen verdedigers, waarna hij laag raak schoot door de benen van Julius Dirksen, 2-0.

Er verscheen een strijdlustig FC Emmen aan de aftrap van de tweede helft. De ploeg zocht meteen de weg naar voren en zette goed druk op de thuisploeg. Het leverde al snel gevaar op voor het doel van PSV-goalie Niek Schiks. Chardi Landu schoot rakelings naast, Mike te Wierik zag een kopbal langs de paal gaan en Piotr Parzyszek schoot vanaf randje zestien naast. Na een klein kwartier was de Drentse storm wat gaan liggen kreeg Jong PSV ook weer mogelijkheden, ditmaal via Jesper Uneken en Emmanuel van de Blaak. Ondanks een slotoffensief van FC Emmen ging men toch de bietenbrug op als Lorenzo Burnet gigantisch in de fout gaat en Tygo Land kon daardoor alleen op Jan Hoekstra afgaan. Lucas Bernadou probeerde hem nog te achterhalen maar de geboren Drent, lees Peize, werkte de bal langs Jan Hoekstra en dat was de 3-0. Wat een ontluisterende avond weer voor FC Emmen.

De ploeg van Fred Grim zich echt in een gigantische dip en als je het programma ziet voor de komende weken met Roda JC uit, SC Cambuur thuis, Willem II thuis en VVV uit ziet dat er niet florissant uit.

Jong PSV: Schiks; Van de Blaak, Egan-Riley (46. Abed), Dams, Jansen; Land, Jiménez, Nassoh; Simons (60. Bella-Kotchap), Uneken, Bars (85. Gilbert).

FC Emmen: Hoekstra; Schouten, Te Wierik, Dirksen (83. Heylen), Burnet; Kieftenbeld (83. Smeets), Bernadou; Besuijen (38. Brouwer), Ubbink (65. Scholte), Landu; Parzyszek (65. Konings).