EMMEN EINDIGT 2022 MET GELIJKSPEL TEGEN AJAX

We hebben het kalenderjaar prachtig afgesloten door in een bijzonder sfeervol stadion De Oude Meerdijk met 3-3 gelijk te spelen tegen regerend kampioen Ajax. De ploeg van Dick Lukkien toonde karakter en vocht zich na rust terug van een achterstand.

Al heel vroeg lag de bal in het Amsterdamse net. Het was Jeroen Veldmate die uit een vrije trap prachtig de kruising vond en hij deed De Oude Meerdijk zo ontploffen van vreugde. Lang duurde die vreugde helaas niet, want twee minuten later lag de bal er aan de andere kant in. Kenneth Taylor kreeg te veel vrijheid op randje zestien en schoot via Mickey van der Hart raak: 1-1.

Zo gebeurde er veel in de vermakelijke openingsfase, waarin FC Emmen zeker niet bang was voor de regerend landskampioen. Het leek na dik een kwartier spelen zelfs 2-1 te worden toen Miguel Araujo uit een vrije trap van Mark Diemers vrij voor het doel kwam, maar hij raakte de buitenkant van de paal.

Ook nu reageerde Ajax op een grote Drentse kans via Taylor, opnieuw met een treffer. De middenvelder kopte raak uit een voorzet van de Dusan Tadić en zette daarmee de bezoekers op voorsprong. Even later wist Steven Bergwijn die voorsprong te vergroten door Mohamed Bouchouari van zich af te schudden en verwoestend uit te halen: 1-3.

Oud-Ajacied Richairo Živković kreeg voor de rust nog twee mogelijkheden om de ploeg van Dick Lukkien terug in de wedstrijd te brengen. Eerst kon hij na een lage voorzet van Diemers net niet bij de bal (waarna Rui Mendes uit de corner voorlangs schoot), vlak voor rust stuitte hij in de één-tegen-één op Ajax-doelman Remko Pasveer.

Hard werken loont
Na rust gingen de Drenten opnieuw op zoek naar de aansluitingstreffer. Na een heerlijke steekpass van Lucas Bernadou kwam Mendes één-op-één met Pasveer, maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd. Kort daarna leek hij opnieuw oog in oog met de keeper te komen na een hoogstandje van Živković, maar kreeg hij de bal niet lekker onder controle. De treffer viel kort daarna alsnog. Bernadou gaf een piekfijne voorzet op Živković, die de bal van dichtbij achter Pasveer werkte: 2-3.

Nadat het dankzij goed werk van Van der Hart en een engeltje op de lat die geraakt werd door een schot van invaller Mohammed Kudus, kreeg Diemers een grote kans op 3-3. Živković legde vanaf links terug op de nummer tien, maar zijn inzet ging naast.

In de slotfase viel de gelijkmaker tóch. Bouchouari gaf vanaf rechts met zijn linkervoet voor richting tweede paal en zonder dat iemand de bal toucheerde viel die binnen. Een enorm volksfeest barstte los op De Oude Meerdijk en dat ging na het laatste fluitsignaal nog lang door!

Zo eindigen we de eerste seizoenshelft met een goed gevoel. De eerstvolgende wedstrijd is op vrijdag 6 januari, dan gaan we op bezoek bij FC Twente.

FC Emmen – Ajax: 3-3
6. Jeroen Veldmate 1-0
8. Kenneth Taylor 1-1
21. Kenneth Taylor 1-2
25. Steven Bergwijn 1-3
58. Richairo Živković 2-3
84. Mohamed Bouchouari 3-3