Eindelijk weer winst voor FC Emmen

Eindelijk heeft FC Emmen de negatieve reeks qua resultaten om kunnen draaien want afgelopen vrijdag was men op De Oude Meerdijk met 2-0 te sterk voor SC Cambuur. De overwinning was verdiend want FC Emmen was de betere ploeg die avond.

De ploeg van Fred Grim ging vol gas in het eerste bedrijf. Hoewel de eerste doelpoging van de bezoekers kwam (een schot van Michael Breij ging over), was het vooral de thuisploeg die gevaar stichtte. Ben Scholte schoot in zijn vijftigste competitiewedstrijd voor de club net naast, maar in de achtste minuut was het alsnog raak. Maikel Kieftenbeld ontving de bal op het middenveld, kreeg wat ruimte en haalde hard en laag uit. Via de binnenkant van de verre paal vloog de bal tegen de touwen en zo barstte De Oude Meerdijk in juichen uit en uitvaart de doelpuntmaker zelf ook want zo vaak scoort hij niet.

Nadat een kopbal van Mike te Wierik van de lijn werd gehaald, was Maikel Kieftenbeld na een kwartier spelen dichtbij zijn tweede treffer en dat zou uniek voor hem zijn geweest.. Na een knappe dribbel schoot hij maar net naast. Verder was ook Dennis Vos nog dichtbij de 2-0, maar zijn kopbal werd gepakt door Cambuur-doelman Yanick van Osch.

Een gedenkwaardig moment in de eerste helft was de dertigste minuut, toen in het hele stadion een luid applaus klonk voor de overleden supporter Marco en er op de zuidtribune een spandoek voor hem omhoog ging. Daarna zette het uitvak ‘You’ll Never Walk Alone’ in, een mooi gebaar dat werd overgenomen door de andere aanwezigen.

Na rust gebeurde er beduidend minder. SC Cambuur had het verdedigend beter op orde, maar ook de ploeg van Fred Grim kwam eigenlijk amper in de problemen. Daardoor hoefde Eric Oelschlägel, die de plaats onder de lat veroverd had van Jan Hoekstra, niet veel te doen.

Een kwartier voor tijd verdubbelden de Drenten de voorsprong. De bal belandde dichtbij het doel in de buurt van spits Joey Konings en hij kopte goed raak: 2-0. Net als vorige week was Bradly van Hoeven luttele minuten nadat hij in de ploeg kwam belangrijk met een assist.

In de slotfase bracht Grim de debuterende spits Maarten Pouwels en hij was nog dichtbij de derde rood-witte treffer. Na een uitstekende pass van Kieftenbeld, die door het publiek werd verkozen tot PLUS/Coop Man van de Wedstried, zag hij zijn schot in de handen van de keeper belanden. Even later kreeg hij opnieuw een kans door goed zijn lichaam te gebruiken, maar hij speelde de bal oog in oog met de doelman iets te ver voor zich uit.

Ook in de vijf minuten blessuretijd bleven de Emmenaren geconcentreerd en zo pakte de ploeg een welverdiende overwinning. Laat het bevrijdend werken richting volgende week, want dan spelen we opnieuw een thuiswedstrijd. Koploper Willem II komt naar De Oude Meerdijk.

FC Emmen: Oelschlägel; Schouten, Te Wierik, Vos, Hardeveld; Kieftenbeld, Bernadou; Besuijen (74. Van Hoeven), Scholte, Ubbink (74. Brouwer); Konings (81. Pouwels).

SC Cambuur: Van Osch; Ottesen (46. Tol), Smand, Bergsma, Poll; Breij, Van Kaam (80. Kooistra); Balk (71. Van Mullem), De Jong (55. Nartey), Smit (55. Anello); Uldrikis.