Een pak slaag voor FC Emmen in Alkmaar

Op deze zondagavond om 20.00 uur treffen AZ en FC Emmen elkaar in het Afas stadion. AZ aast nog op plaats drie en FC Emmen heeft de punten hard nodig in de strijd om de play-offs voor promotie/degradatie, Pikant detail voor de wedstrijd is dat de Emmenaren nog nooit wisten te winnen van AZ.

De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd en in de 7e minuut kan Tijjani Reijnders uithalen maar Mike te Wierik kan het schot net blokken en twee minuten later is Keziah Veendorp te rustig op de achterlijn en ontfutselt Vangelis Pavlidis hem de bal maar tot echt een grote kans komt het niet.

In de 12e minuut is het AZ spits Vangelis Pavlidis die een schot waagt en daar heeft Micky van der Hart moeite mee want kan de bal in twee instanties pas klemmen. Twee minuten later stuurt Jordy Clasie Sven Mijnans weg achter de Emmen defensie en hij schiet direct in de korte hoek en via de voet van Mickey van der Hart gaat de bal binnen, 1-0.

Drie minuten later is het weer raak als een aanval over veel schijven van AZ via een mooie pass van wederom Jordy Clasie komt bij Jens Odgaard en die kopt de bal terug op Vangelis Pavlidis en die legt breed op Myron van Brederode en die vindt de vrije hoek voor de 2-0. Acht minuten later is het dan ook 3-0 als AZ een vrije trap krijgt die door Tijjani Reijnders wordt genomen en Sam Beukema schampt de bal en die gaat in de verre hoek. Er is best wel twijfel van of Beukema de bal wel of niet raakt. In de 28ste minuut is het geen twijfel of Sam Beukema wel of niet scoort want nu kopt hij een corner van Myron van Brederode bij de tweede paal echt binnen, geen twijfel. De 3-0 gaat wel naar Tijjani Reijnders en dat is ook zeker. Wat gebeurt hier allemaal. FC Emmen legt AZ, die een zware wedstrijd achter de rug hebben afgelopen donderdag, geen strobreed in de weg terwijl je zou denken dat de Drentse ploeg ervan zou kunnen profiteren maar niets is minder waar.

In de 33e minuut kan Mickey van der Hart de vijfde Alkmaarse treffer voorkomen als Jens Odgaard naar de bal zweeft na een voorzet vanaf links en voor Julius Dirksen kan komen maar zijn kopbal kan de Emmen goalie stoppen.

In de extra tijd is het dan Jordy Clasie die de bal krijgt aangespeeld door Tijjani Reijnders en hij bedenkt zich niet en haalt uit van een meter of 25 en de bal vliegt in de benedenhoek buiten bereik van Mickey van der Hart en zo gaan beide ploegen met de 5-0 stand rusten. FC Emmen werd compleet overklast in deze eerste helft. En de spelers van FC Emmen laat de trainer in de steek zo.

Binnen twee minuten na rust is het bijna weer raak voor de thuisploeg als Myron van Brederode een prima voorzet geeft op Jens Odgaard en die denkt de bal binnen te kunnen glijden maar Julius Dirksen kan net redding brengen.

In de 50ste minuut het eerste schot op goal in de wedstrijd en die gaat er direct in. Lucas Bernadou stuurt Richairo Živković weg en die kan schieten en zet Mathew Ryan op het verkeerde been en staat het zo maar 5-1.

Een paar minuten later schiet Mark Diemers eens van afstand en Wouter Goes veranderd de bal van richting maar het schot gaat dan net naast. FC Emmen komt er iets vaker uit dan in de eerste helft maar tot echte kansen komt de ploeg niet. AZ blijft de ploeg met het meeste balbezit maar ook die komen niet meer tot echt grote kansen. In de 74ste minuut moet Mathew Ryan redden op een schot van Ole Romey. De Emmenaren spelen een veel betere tweede helft dan de eerste mag je rustig zeggen.

Jesper Karlsson is dichtbij een treffer in de 81ste minuut als hij vanaf links een versnelling plaatst en in één beweging een man of drie van Emmen in de luren legt en dan op de binnenkant van de plaat schiet. Een paar minuten voor tijd moet Mickey van der Hart nog een keer redden als Dani de Wit de bal richting goal glijd. Hier blijft het dan bij en krijgt FC Emmen een geweldige tik van AZ.

AZ: Mathew Ryan, Yukinari Sugawara (Dani de Wit), Sam Beukema, Wouter Goes, Milos Kerkez, Jordy Clasie, Tijjani Reijnders (Djordje Mihailović), Jens Odgaard, Sven Mijnans (Riechedly Bazoer), Myron van Brederode (Jesper Karlsson), Vangelis Pavlidis (Mexx Meerdink)

FC Emmen: Mickey van der Hart, Mohamed Bouchouari (Lucas Bernadou), Mike te Wierik, Miguel Araijo, Julius Dirksen, Keziah Veendorp, Ahmed el Messaoudi (Jari Vlak), Ole Romeny (Oussama Darfalou), Mark Diemers, Jeremy Antonisse (Jassin Assehnoun), Richairo Živković

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf