Een avond van mijlpalen en gemiste kansen voor FC Emmen tegen Willem II

FC Emmen moest op de koude vrijdagavond aantreden in het Koning Willem II stadion in Tilburg tegen de koploper in de KKD Willem II. Kon FC Emmen de aanval op de koppositie waar het de laatste tijd mee bezig is volhouden was de vraag voor tijd. FC Emmen trainer Fred Grim koos in de basis voor Jorrit Smeets i.p.v. Lucas Bernadou. Barnadou zou in de tweede helft wel invallen en daarmee zijn 100ste wedstrijd speelde voor FC Emmen. Ook nog twee andere jubilarissen in de Emmen gelederen want zowel Michael Heylen als Ben Scholte speelden hun 50ste wedstrijd voor FC Emmen.

Beide ploegen deden in de eerste helft niets voor elkaar onder want dan was FC Emmen even de betere en daarna was de thuisploeg weer de betere en de hele eerste helft had de thuisploeg het meeste balbezit maar waren de Emmenaren die het meest dreigend voor de vijandelijke goal kwam. Piotr Parzyszek was tot twee keer toe erg dreigend voor de Tilbursge goal en aan de andere moest Jan Hoekstra tot twee keer toe redding brengen. Rond de 22ste minuut was het FC Emmen spits Piotr Parzyszek die de grootste kans kreeg in de eerste helft. Een voorzet van Mike te Wierik werd met het hoofd verlengt door aanvoerder Jari Vlak op Piotr Parzyszek en die werkte de bal tegen de lat. Hier hadden de Drenten pech. Echt gevaarlijk werden beide ploegen daarna niet meer en zo bleef het bij rust 0-0.

Beide ploegen kwam ongewijzigd uit de kleedkamer voor de tweede helft en die tweede helft was vijf minuten oud als Jan Hoekstra de bal uit het net moet halen. Een voorzet vanaf de rechterkant van Nick Doodeman werd door oud FC Emmen spits Jeredy Hilterman binnen gekopt, 1-0.
FC Emmen ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en trainer Fred Grim wisselde aanvallend maar tot echt grote kansen kwam de ploeg niet meer. Ook de thuisploeg kon niet echt tot grote kansen komen en leek de wedstrijd op de 1-0 af te stevenen. Tot de 80ste minuut. Jeremy Bokila kwam Jeredy Hilterma vervangen en twee minuten later had hij de bal al achter Jan Hoekstra liggen. Ietwat gelukkig kreeg hij de bal voor de voeten en schoot vanaf randje strafschopgebied schoot hij raak en vier minuten later kopte hij een voorzet van Niels van Bergen binnen en zo stond het binnen vijf minuten 3-0. Daar bleef het dan bij en ging FC Emmen met nul punten terug naar Drenthe. Volgende week vrijdag mag de ploeg opnieuw naar Brabant want dan wacht de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Willem II: Joshua Smits: Tommy St. Jago, Raffael Behounek, Erik Schouten, Niels van Berkel; Nick Doodeman (Max  Svensson), Michael Verreth, Jesse Bosch (Amine Lachkar), Rino Meerveld: Jeredy Hilterman (Jeremy Bokila), Thijs Oosting (Michael de Leeuw).

FC Emmen: Jan Hoekstra: Mike te Wierik, Michael Heylen, Julius Dirksen, Jeff Hardeveld: Jari Vlak, Jorrit Smeets (Lucas Bernadou): Rui Mendes (Dennis Vos), Ahmed el Messaoudi (Ben Scholte), Desley Ubbink; Piotr Parzyszek (Joey Konings)

Scheidsrechter: Stan Teuben

Gele kaart(en) Willem II: Jesse Bosch

Gele kaart(en) FC Emmen: Jeff Hardeveld, Desley Ubbink