Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Drie punten scheiden FC Emmen en Roda JC: Spannende wedstrijd op komst

 

Vrijdagavond speelt FC Emmen alweer een topper want op De Oude Meerdijk komt de nummer twee op de ranglijst Roda JC op bezoek. Het verschil in de stand tussen beide ploegen is slechts drie punten dus kunnen de mannen van Fred Grim qua punten op gelijke hoogte komen. Voorbij aan de Limburgers kunnen de mannen niet komen want het doelsaldo van hun is veel en veel beter.

Trainer Fred Grim zei het volgende over de wedstrijd tegen Roda maar keek eerst nog even terug op de nederlaag in Eindhoven  “Daar was ik natuurlijk behoorlijk boos en teleurgesteld over. Daar ben je dan nog wel een paar dagen mee bezig, je evalueert met de groep, kijkt beelden terug en bespreekt hoe we dit gaan voorkomen. Daarna ben je het ook kwijt en richt je je op de volgende wedstrijd.”. Tot aan minuut achtentachtig stond FC Emmen nog op voorsprong maar gaf die in die laatste minuten weg en ging zonder punten huiswaarts. Grim: “We hebben zestig tot zeventig minuten goed gespeeld, met het voetbal dat we voor ogen hebben. We zetten hoog druk en legden onze wil op aan de tegenstander. Ook de aanpassing die we daarin hebben gedaan omdat ze met vijf achterin spelen werkte goed. Totdat de tegenstander opportunistisch ging spelen en er een aanvaller bij zette. Vanaf dan doen we niet meer wat we hebben afgesproken. Je moet gewoon je afspraken nakomen en je ding blijven doen”, analyseert de oefenmeester. “Vaak willen we iets te graag en stappen we uit wanneer dat niet nodig is. We moeten die voorzetten vanaf de zijkant eruit halen, dan ontstaan die situaties voor het doel niet.” Toch was de nederlaag niet nodig want FC Emmen kreeg mogelijkheden om de 1-3 te maken, Grim: “Hoe vaak zeggen we niet dat we onszelf moeten belonen? Als we na rust de marge van twee creëren, is die wedstrijd zo goed als gespeeld.”

Bij FC Emmen ontbreken Michael Heylen, Jasper Huijzer en Desly Ubbink en het is twijfelachtig of Jorrit Smeets kan aantreden.