Doelpuntloos bij FC Emmen - SC Cambuur

In barre weersomstandigheden zijn we er niet in geslaagd om in eigen huis SC Cambuur te verslaan. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Het was een flitsend begin van de ploeg van Dick Lukkien, wie al had aangekondigd dat hij graag directer spel wilde zien. Dat leverde na een kleine vijf minuten al meteen gevaar op; Jari Vlak vond Richairo Zivkovic met een diepe bal, waardoor Cambuur-doelman João Virgínia een gele kaart moest pakken om hem af te stoppen. Kort daarop was Mark Diemers gevaarlijk met een vrije trap, die maar nét naast ging.

Na veertien minuten volgde een daverend applaus en deden supporters op de Zuidtribune hun shirt uit. Vervolgens gooiden de meegereisde Cambuur-supporters massaal knuffels op het veld, dit alles als steunbetuiging voor een bestuurslid van supportersvereniging ZuidTribune die zijn veertienjarige dochter Shania verloor. Tranen en kippenvel in het hele stadion.

Vervolgens ging de aandacht terug naar de bijzaak, het voetbal. Daarin moest Mickey van der Hart reddend optreden, toen Michael Breij de bal panklaar legde voor Jamie Jacobs. Daarmee voorkwam de doelman een achterstand op De Oude Meerdijk.

Het duurde tot vlak voor rust tot we weer echt gevaarlijk werden. Ahmed El Messaoudi wurmde zich knap langs drie tegenstanders en gaf mee op Zivkovic, maar zijn schot van een meter of twintig werd gepakt door de keeper. Daardoor bleef het in het eerste bedrijf 0-0.

Minder kansen na rust
Na rust was het een kwartier wachten op de eerste mogelijkheid. Die kwam er voor de net ingevallen Lucas Bernadou, die op aangeven van Jeroen Veldmate een poging kon wagen vanaf randje zestien. Hij raakte de bal helaas niet lekker en dus bleef de brilstand op het scorebord staan.

Wat volgde was een fase waarin Emmen wel de bal op de helft van Cambuur had, maar waarin het niet lukte om kansen te creëren. Zivkovic leek nog dichtbij na een voorzet van Mohamed Bouchouari, maar de spits kreeg de bal dichtbij het doel niet lekker onder controle.

In de slotfase gingen de Drenten met de steun van het publiek nog op zoek naar de winnende treffer. Vlak was nog gevaarlijk met een schot vanaf randje zestien en ook een aantal corners leverden niet het gewenste resultaat op. Daardoor bleef het bij 0-0 in Emmen.

Volgende week gaan we op bezoek bij nummer negen N.E.C., dat eerder vandaag met 0-0 gelijkspeelde op bezoek bij Vitesse.

FC Emmen – SC Cambuur: 0-0