Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Dick Lukkien verlaat FC Emmen

Na het huidig seizoen zal FC Emmen trainer Duck Lukkien afscheid nemen van de ploeg uit Drenthe en zal verhuizen naar FC Groningen. Het contract van de 50 jarige trainer uit Veendam loopt aan het einde van dit seizoen af en de trainer liet ons laatst al weten dat hij toe was aan iets nieuws en dat heeft hij in ieder geval snel gevonden.

In de winterstop had FC Groningen ook al geiinformeerd naar de komst van Lukkien maar FC Emmen wilde de trainer toen niet laten lopen. Lukkien had zelf wel oren naar een overstap, maar voorzitter Ronald Lubbers van FC Emmen hield de trainer aan zijn contract. 'Dan is het voor mij heel simpel', zei Lukkien destijds. 'Dan gaan we het seizoen hier op een prachtige manier afmaken.'

De nieuwe trainer Lukkien, geboren in Winschoten, is een oude bekende van de FC. Hij begon zijn trainerscarrière als assistent-trainer in Veendam maar maakte in 2010 de overstap naar FC Groningen waar hij drie jaar hoofdtrainer van het beloftenelftal was. Daarnaast werd hij in 2011 onder Pieter Huistra assistent-trainer van het eerste elftal. Die rol vervulde hij ook onder Robert Maaskant en Erwin van de Looi. Met laatstgenoemde won hij in 2015 de KNVB Beker.

In 2016 vertrok Lukkien naar FC Emmen om voor het eerst hoofdtrainer in het betaald voetbal te worden. De Drentse club kwam destijds nog uit in de eerste divisie. Twee jaar later promoveerde FC Emmen tegen alle verwachtingen in door in de beslissende wedstrijd van de play-offs met 3-1 van Sparta te winnen. In 2021 degradeerde Lukkien weer met FC Emmen, maar na een jaar keerden de Drenten alweer terug op het hoogste niveau. Daar strijdt FC Emmen momenteel samen met FC Groningen, Excelsior en Cambuur Leeuwarden tegen degradatie.

De komende week zou het eigenlijk pas bekend gemaakt worden en beide clubs hadden dat afgesproken maar toch maakt FC Emmen het nu al bekend. Algemeen directuer Wouter Gudde is boos dat FC Emmen het nu al bekend gemaakt heeft, tegen alle afspraken in.