Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Dick Lukkien is zwaar teleurgesteld in zijn ploeg

FC Emmen trainer Dick Lukkien is zwaar teleurgesteld in zijn ploeg in de wedstrijd tegen AZ. Zijn ploeg die strijd tegen degradatie liet volledig over zich heen lopen in de eerste helft en incasseerde maar liefst vijf tegentreffers.

Voor de camera van ESPN zegt Lukkien o.a. "De eerste helft vond ik lachwekkend. Daar heb ik geen ander woord voor. We wisten dat we tegen een goede ploeg zouden spelen, maar als je dan ook nog de rode loper voor ze uitrolt, dan wordt het wel erg gemakkelijk. We hebben de goals heel knullig weggegeven en dan ben je kansloos. "Als je kijkt naar wat onze vleugels hebben gedaan om de ruimtes klein te maken, dan was het echt bedroevend slecht. Het wrange is dat je het na de rust wel blijkt te kunnen. Dat slaat nergens op als je een ploeg in nood bent. Dat mag nooit gebeuren." Hij had het dan over Ole Romeny en Jeremy Antonisse.

Via Richairo Zivkovi─ç deed de ploeg van Lukkien nog iets terug in de tweede heoft maar het bleef bij die ene eretreffer. Omdat AZ een tandje terug schakelde bleef het leed bij de 5-1 bespaard. Lukkien vervolgt "Maar het mag absoluut niet gaan over 'revanche'. Het moet gaan over die eerste helft. Als je denkt bij AZ uit op halve kracht te kunnen spelen… Dat gaat natuurlijk helemaal nergens over. We zijn een ploeg die er keihard voor moet werken en dan kunnen we enigszins voetballen. Niet meer, niet minder. De eerste helft heb ik me kapot geërgerd."