Fan van F.C. Emmen
Nieuws

De eerste klap is een daalder waard voor FC Emmen?

FC Emmen moest vandaag naar het Rat Verlegh Stadion in Breda voor de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs voor promotie en degradatie. De voorgaande play-off wedstrijd van FC Emmen tegen NAC Breda zullen de Emmenarenzich nog goed heugen dus revanche wil me vast nu.

Vanaf het begin af aan was er maar één ploeg die voetbalde en dat was de ploeg van Dick Lukkien. Twee kansen voor Ole Romeny met het hoofd en Richairo Živković kon vanuit een moeilijke hoek schieten maar dat schot werd geblokt en vervolgens kregen Jeremy Antonisse en Jari Vlak binnen enkele seconden nog kansen op de openingstreffer.

In de 24ste minuut was het dan raak als de Emmenaren een prachtige aanval opzetten die begint bij een ingooi van Mike te Wierik en Jari Vlak die de bal dan teruglegt op de inkomende Lorenzo Burnet en die haalt van afstand uit en vindt een hoek, 0-1. FC Emmen bleef de betere ploeg en de thuisploeg had niet veel te vertellen. Een minuut of zes komt de ploeg op 0-2 als Mark Diemers een vrije trap mag nemen en hij vind het hoofd van Ole Romeny en die kopt de tweede treffer binnen, 0-2. Het werd direct stil in het stadion, behalve in het uitvak.

Na rust probeerde de ploeg van Dick Lukkien de voorsprong te verdedigen en de wedstrijd volwassen uit te spelen. Het ontregelen van het spel van de Bredanaars hoorde daar ook bij, tot ergernis van het thuispubliek. Niet dat FC Emmen helemaal niets meer deed maar niet zo nadrukkelijk als in de eerste helft de aanval zoekende. Richairo Živković kreeg nog een goede kans op een derde treffer alleen hij raakt een bal die Jassin Assehnoun teruglegt niet goed. De thuisploeg zette meer en meer aan en drukte FC Emmen terug Er komen dan zes minuten extra tijd bij en in de vierde minuut van die extra tijd kreeg Aimé Omgba de bal buiten de zestien na een corner en hij vond met een geplaatst schot de kruising. Zo werd het toch nog 1-2 in Breda.

Zaterdag om 20.00 uur is de return op De Oude Meerdijk, waarin plaatsing voor de finale van de play-offs op het spel staat.

NAC Breda: Pepijn van de Merbel, Boyd Lucassen, Cuco Martina, Tijs Velthuis, Fabio de Michele Santos, Matthew Garbett, Javier Vet, Ezechiel Banzuzi (Aime Ntsama Omgba), Sabir Agougil (Odysseus Velanas), Jort van de Sande (Tom Boere), Elias Mar Omarsson (Charles-Jesaja Herrmann

FC Emmen: Mickey van der Hart; Mike te Wierik, Miguel Araujo, JeroenVeldmate, Lorenzo Burnet (Mohammed Bouchouari); Jari Vlak, Ahmed el Messaoudi (ben Scholte), Ole Romeny, Mark Diemers, Jeremy Antonisse (Jassin Assehnoun), Richairo Živković (Michael Heylen)

Scheidsrechter: Joey Kooij

Gele kaart(en) NAC Breda: Matthew Garbett,

Gele kaart(en) FC Emmen: Richairo Živković, Mark Diemers