Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Concept speelschema 2023/2024 is bekend

De Keuken Kampioen Divisie gaat van start op vrijdag 11 augustus. Degradant FC Groningen krijgt in de Euroborg bezoek van Jong Ajax, terwijl de andere twee degradanten SC Cambuur en FC Emmen elkaar op de eerste speeldag in Leeuwarden ontmoeten.

Ook dit jaar hebben de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie de mogelijkheid gekregen om tijdens de interlandperiodes niet te hoeven voetballen. Twaalf clubs hebben daarvan gebruik gemaakt, waardoor hun wedstrijden op een andere datum  worden gepland.

Het periodeschema in de Keuken Kampioen Divisie ziet er als volgt uit:
1e periode: 9 wedstrijden
2e periode: 10 wedstrijden
3e periode: 10 wedstrijden
4e periode: 9 wedstrijden

Winterstop
De laatste wedstrijden voor de winterstop in de Eredivisie (speelronde 16) worden gespeeld op zondag 17 december. Op vrijdag 12 januari gaat de Eredivisie verder met speelronde 17. De laatste wedstrijd voor de winterstop in de Keuken Kampioen Divisie vindt plaats op zondag 24 december (speelronde 20). Op vrijdag 12 januari herstart de Keuken Kampioen Divisie met speelronde 21.

Dit concept competitieprogramma is afgestemd met alle betaald voetbalclubs, de Eredivisie CV, de Coöperatie Eerste Divisie, ESPN, de lokale autoriteiten en Supporterscollectief Nederland en wordt later deze week definitief vastgesteld.

‘Steeds moeilijkere puzzel’

“Het wordt steeds lastiger om met alle wensen en verzoeken van betrokkenen een goed competitieprogramma vast te stellen”, zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal. “Als we voor het seizoen 2024/’25 dezelfde obstakels en belemmeringen moeten verwerken als voor dit seizoen, gaat het niet lukken om een competitieprogramma te maken. De puzzel wordt steeds moeilijker. Met heel veel passen en meten is het dit jaar gelukt. We danken iedereen die op cruciale momenten hun flexibiliteit toonde, waardoor er nu toch weer een mooi programma voor ons ligt. We staan te popelen om weer van start te gaan en er een mooi seizoen van te maken.”

Concept competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie