Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Binnenkort kan iedere wedstrijd van FC Emmen en FC Groningen live worden bekeken op ESPN

Met ingang van het begin van het volgende kalenderjaar zullen alle wedstrijden in de eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en de Vrouwen Eredivisie live worden uitgezonden door ESPN. De Eredivisie CV heeft dat vandaag bekendgemaakt. De nieuwe overeenkomst is geldig tot de zomer van 2030.
De Eredivisie CV en de achttien eredivisieclubs hebben afgelopen maand een akkoord bereikt met ESPN. Het televisiestation zendt nu ook betaald voetbalwedstrijden live uit. Het is nieuw dat alle wedstrijden in zowel de Keuken Kampioen Divisie als de Vrouwen Eredivisie live worden uitgezonden. Als gevolg hiervan hebben fans van FC Emmen ook de mogelijkheid om alle activiteiten van hun club live te volgen, ongeacht op welk niveau de Emmenaren volgend seizoen spelen.

"Meer winst"

De Eredivisie CV meldt in een persbericht dat de clubs die uitkomen in de bovengenoemde competities en de KNVB-beker baat zullen hebben bij de deal. Bovendien krijgen alle clubs "significant meer inkomsten". Het is onduidelijk hoeveel het kost. Het is niet duidelijk wie de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden vanaf medio 2025 zal uitzenden. Tot die tijd kunnen de samenvattingen worden bekeken door de NOS.