Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Bas Dost terug op het oude nest?

Op de Oude Meerdijk dromen ze er wel van. Een terugkeer van Bas Dost naar FC Emmen. Voorzitter Ronald Lubbers sluit niet uit dat Dost na veertien jaar terugkeert, hoewel het nog wel erg prematuur is op dit moment, zegt hij er meteen bij.

Dost (32) speelt tegenwoordig bij Club Brugge. Hij verliet Emmen in 2008 en speelde daarna voor Heracles Almelo, sc Heerenveen, VfL Wolfsburg, Sporting Portugal en Eintracht Frankfurt. Een rentree bij Emmen zou zomaar kunnen.

"Hij moet in het plaatje passen. Het ligt eraan hoe het nu verder gaat. Het is logisch dat er meer belangstelling voor hem is", zegt Lubbers tegen RTV Drenthe. "Het is nog veel te prematuur om er überhaupt iets over te zeggen."

"Wij houden niet zo van die poppenkast en dat heeft Bas ook wel een beetje. Die houdt van het spelletje. Misschien kan hij wel naar een club die vijf keer groter is. We moeten het afwachten. Je kunt niet zeggen dat het onmogelijk is, maar ook niet dat het mogelijk is. Het is te prematuur. Welk gevoel hij mij geeft? Dat hij ons niet afstreept, maar nogmaals: het is veel te prematuur."