Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Alfons Arts en Michel van Oostrum in beeld bij FC Emmen

Na het ontslag van Fred Grim schakelt FC Emmen snel door en wil graag oud spelers Alfons Arts en Michel van Oostrum strikken voor de resterende wedstrijden van dit seizoen meldt RTV Drenthe.

Alfons Arts zit thuis nadat zijn contract bij FC Groningen, waar hij assistent was, ontbonden werd en woont nabij het stadion van FC Emmen. Hij speelde 223 wedstrijden in het shirt van FC Emmen. In 2003 nam hij afscheid van FC Emmen waar hij lange tijd aanvoerder was. De in Zeist geboren Alfons Arts was o.a. assistent trainer bij FC Emmen, SC Cambuur, Lierse SK en FC Groningen. Hij was vier jaar lang trainer van FC Groningen o23 en was in totaal acht jaar werkzaam voor de Groningers. In 2010 volgde hij Stanley Menzo op als hoofdtrainer bij SC Cambuur. Als speler was hij actief voor PSV, MVV, Go Ahead Eagles en FC Emmen.
Michel van Oostrum speelde maar liefst 339 wedstrijden in het shirt van FC Emmen en scoorde daarin 196 keer en werd twee keer verkozen tot voetballer van het jaar in de eerste divisie. Voor velen is hij Mister FC Emmen. Op dit moment is van Oostrum trainer van de amateurclub Batavia’90 uit Lelystad en hij is ook woonachtig in Lelystad. Beide heren hebben halverwege de jaren 90 ook nog enkele seizoenen samen gespeeld bij FC Emmen.

Vrijdag a.s. speelt FC Emmen thuis tegen MVV, de club waar Arts dus voor speelde, en of beide heren dan al op de bank zullen zitten is nog niet bekend