Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Aanstaande wedstrijd tussen FC Emmen en De Graafschap belooft opwindende strijd in de TOTO KNVB-beker

FC Emmen bezoekt De Graafschap voor de eerste ronde van de TOTO KNVB-beker. De aftrap in het De Vijverberg-stadion in Doetinchem is dinsdag om 18.45 uur.

Het confronteert de huidige nummer 4 FC Emmen en de nummer 7 De Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie, met De Graafschap als het lager gerangschikte team. Het verschil in de stand is echter maar twee punten, dus de teams zullen ongetwijfeld aan elkaar gewaagd zijn.

Afgelopen vrijdag wonnen zowel FC Emmen als De Graafschap met 2-1 thuis na een 0-1 achterstand. De Graafschap maakte na 35 minuten 1-1 via Donny Warmerdam na eerst 0-1 achter te hebben gestaan tegen FC Eindhoven. De score werd naar 2-1 getild door Simon Colyn na rust. De Emmenaren besloten de wedstrijd later. Na de vroege 0-1 van Jong AZ, scoorde Jari Vlak vlak voor rust de gelijkmaker en herhaalde het diep in blessuretijd, zodat de drie punten op De Oude Meerdijk bleven.

Fred Grim zei dat ze de wedstrijd heel slecht waren begonnen, omdat ze hun afspraken niet nakwamen. Tijdens rust sprak hij zijn hart uit en zei dat ze de wedstrijd alleen positief konden afsluiten als ze deden wat ze hadden afgesproken.

Een teleurstelling in die wedstrijd was Joey Konings die het veld moest verlaten na 15 minuten spelen door een blessure. Hij zal er dinsdag niet bij zijn tegen De Graafschap, net als Chardi Landu. Lucas Bernadou is ook niet klaar om te spelen.

Op 23 oktober was Jong AZ ook de tegenstander van De Graafschap. De jonge Alkmaarders waren met 3-0 te sterk voor De Graafschap op het AFAS Trainingscomplex. Dat was hun derde verloren uitwedstrijd dit seizoen, iets dat slechts één keer is gebeurd op De Vijverberg dit seizoen; toevallig tegen FC Emmen op 25 augustus. De wedstrijd leek toen in een 0-0 gelijkspel te eindigen, maar in de slotfase scoorde Ben Scholte op aangeven van Patrick Brouwer.

We zijn in de geschiedenis 22 keer op bezoek geweest bij De Graafschap. We wonnen zes keer, vijf keer gelijk en elf keer won het thuisteam.